Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κουρού ( 2 φύλλα )
- 200 gr τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 μπάλα μοτσαρέλα ή μπουράτα
- 2-3 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- ½ χούφτα κουκουνάρι
- 50 gr παρμεζάνα τριμμένη
- φρέσκος βασιλικός
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας
- 1 βάζο τριμμένη ντομάτα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αρωματικά βότανα, θυμάρι φρέσκο και βασιλικό
Εκτέλεση σάλτσα ντομάτας
- Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα σας.
Σύνθεση πίτσας
- Βγάζετε από το ψυγείο το πακέτο με το φύλλο κουρού, απλώνετε στο πάγκο της κουζίνας σας ένα φύλλο λαδόκολλας και ακουμπάτε επάνω ένα φύλλο κουρού.
- Στρίβετε τις άκρες περιμετρικά για να δημιουργήσετε έναν κόθρο και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας.
- Προσθέτετε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα, την πέστο βασιλικού, το κουκουνάρι και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.
- Αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας, ότι προτιμάτε εσείς.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις για περίπου 20-30 λεπτά. Ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
- Αν διαθέτετε πέτρα πίτσας – ψησίματος μπορείτε να ψήσετε την πίτσα σας εκεί για περισσότερη τραγανότητα.
- Μόλις ψηθεί η πίτσα σας την αποσύρετε από το φούρνο, προσθέτετε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, την μοτσαρέλα ή την μπουράτα και κόβετε σε κομμάτια.
- Τόσο απλά και γρήγορα μπορείτε να ετοιμάσετε και εσείς μια πίτσα εναλλακτική, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία να ετοιμάσετε τη ζύμη. Όσον αφορά τα υλικά της σύνθεσης, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε αυτά που προτιμάτε εσείς. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο.