Υλικά
- 420 ml σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
- 420 gr ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 4 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1.000-1.200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο πάρει )
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δεν έχετε σταθερό μίξερ, μπορείτε να εκτελέσετε την συνταγή και με τα χέρια, κλασικά.
- Προσθέτετε τα αυγά, τα οποία και ρίχνετε ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Συμπληρώνετε στον κάδο του μίξερ, τις βανίλιες, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Περνάτε το αλεύρι απο σίτα ή κόσκινο.
- Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι στο αρχικό μείγμα και ζυμώνετε με τον γάντζο, μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη. Προσοχή! ( το αλεύρι θα το ρίχνετε σιγά σιγά στην ζύμη. Μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα. Εξαρτάται από το αλεύρι πάντα )
- Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.
- Ετοιμάζετε ένα πιάτο με σουσάμι, για να πασπαλίζετε τα κουλούρια.
- Στρώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και ξεκινάτε να πλάθετε τα κουλουράκια σας, σε ότι σχήμα θέλετε εσείς. Εγώ διάλεξα τα κλασικά.
- Μόλις τους δώσετε το σχήμα που θέλετε, τα περνάτε από το σουσάμι και τα τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ανάλογα την δυναμική του φούρνου σας.
- Μόλις ψηθούν τα κουλουράκια, αποσύρετε τα ταψιά απο τον φούρνο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να σωθεί η ζύμη σας.
- Αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν και αποθηκεύετε σε γυάλινα βάζα ή κουτιά για μπισκότα.
- Σερβίρετε με τσάι, καφέ, σνακ για τα παιδιά.. Όπως εσείς επιθυμείτε…