Υλικά
- 600 gr μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 gr τυρί μασκαρπόνε
- 150 gr άχνη ζάχαρη
- 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ειδάλλως λιωμένο
- 3 βανίλιες σε σκόνη
- 4 κουταλάκια του γλυκού, στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
- 10 κουταλιές της σούπας amaretto , λικέρ
- 120-150 gr περίπου άγλυκο κακάο, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάτε με τα μπισκότα σαβαγιάρ, να τα αλέσετε σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο λικέρ amaretto.
- Ρίχνετε σε μια μπασίνα το τριμμένο μπισκότο, το τυρί μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το λικέρ amaretto με τον στιγμιαίο καφέ.
- Με κυκλικές και μαλακές κινήσεις αρχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζετε την μπασίνα με μαγειρική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει.
- Όταν σφίξει το μείγμα, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με το άγλυκο κακάο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο και σερβίρονται δροσερά για μεγαλύτερη απόλαυση!!!!!!