Good Food Good Mood Κατερίνα Λένη

Τρουφάκια με γεύση από τιραμισού

Υλικά

  • 600 gr μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 gr τυρί μασκαρπόνε
  • 150 gr άχνη ζάχαρη
  • 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ειδάλλως λιωμένο
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού, στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
  • 10 κουταλιές της σούπας amaretto , λικέρ
  • 120-150 gr  περίπου άγλυκο κακάο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάτε με τα μπισκότα σαβαγιάρ, να τα αλέσετε σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο λικέρ amaretto.
  3. Ρίχνετε σε μια μπασίνα το τριμμένο μπισκότο, το τυρί μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το λικέρ amaretto  με τον στιγμιαίο καφέ.
  4. Με κυκλικές και μαλακές κινήσεις αρχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Σκεπάζετε την μπασίνα με μαγειρική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει.
  6. Όταν σφίξει το μείγμα, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με το άγλυκο κακάο.
  7. Διατηρούνται στο ψυγείο και σερβίρονται  δροσερά για μεγαλύτερη απόλαυση!!!!!!
Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine