Good Food Good Mood Κατερίνα Λένη

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά  και μπέικον

Υλικά

  • 400-500 gr κατεψυγμένο αρακά
  • 1  μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1  σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • προαιρετικά λίγο νερό, για να μαλακώσει το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • 200  gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • μια χούφτα φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
  • 100 gr βούτυρο, σε κυβάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1  πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας όπως βίδες, πένες, ριγκατόνι, φαρφάλες.. ( ότι προτιμάτε )
  • λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τον αρακά για 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, τον σουρώνετε, τον περνάτε από παγωμένο νερό, για να μην χάσει το χρώμα του και τον αφήνετε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
  3. Kρατάτε μια χούφτα αρακά για το σερβίρισμα και ρίχνετε τον υπόλοιπο αρακά μαζί με τα λαχανικά που έχετε σοτάρει σε ένα μούλτι, προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιείτε. Περνάτε από ψιλή σίτα για να έχετε καλύτερη υφή στην κρέμα σας.
  4. Βράζετε τα ζυμαρικά σας σε αλατισμένο νερό πάντα al dente, τα σουρώνετε και κρατάτε οπωσδήποτε ζωμό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να δέσετε στο τέλος καλύτερα τη σάλτσα σας.
  5. Kαβουρδίζετε το φιλέ αμυγδάλου και το κρατάτε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  6. Ψιλοκόβετε το μπέικον, το σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και το κρατάτε στην άκρη.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα φαρδιά, ρίχνετε την κρέμα από τον αρακά, 2 κουτάλες περίπου από τον ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά, 150-200 gr  παρμεζάνα τριμμένη και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Προσθέτετε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, το μπέικον, τον αρακά που έχετε φυλάξει,  το βούτυρο,  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δένετε την μακαρονάδα σας. Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, συμπληρώνετε από τον ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά σας.
  9. Φέρνετε 2-3 στροφές στο τηγάνι σας, ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις μέχρι να χυλώσει ωραία η σάλτσα σας.
  10. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα,  πασπαλίζοντας  με  τριμμένη παρμεζάνα, καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου  και λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Foodlover Private Dining- Mediterranean cuisine