Life

Πέντε συνήθειες που μπορείς να αποκτήσεις για extra ενέργεια

ενέργεια

Το πρωινό ξύπνημα για πολλούς είναι βάσανο. Το καταλαβαίνω, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός, όλα είναι συνήθεια. Είναι συνήθεια και αρκούν δέκα μέρες «πειράματος» για να καταλάβεις αν σου ταιριάζει κάτι και να το υιοθετήσεις στη καθημερινότητα σου.

Σας γράφει ένα άτομο που αγαπά υπερβολικά πολύ το κρεβάτι του, το πάπλωμα τη ζεστασιά και το χουζούρι, αλλά επειδή ξέρω ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει κάποιο καμπανάκι στο σώμα μου, ότι όλα αυτά δεν βοηθούν στο σώμα μου, αποφάσισα να αλλάξω συνήθειες, αργά και σταθερά. Χωρίς πίεση, χωρίς υπερβολές και το κυριότερο να κάνω ξανά φίλο τον εαυτό μου. Ναι, η αλήθεια είναι ότι, αν δε τα πας καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό, μη περιμένεις να σε στηρίξει.

Πριν ξεκινήσουμε τη λίστα των πέντε συνηθειών, να τονίσουμε ότι προφανώς δε ταιριάζουν σε όλους. Ο καθένας, έχει τους ρυθμούς του και τις προτιμήσεις του. Φυσικό και επόμενο, να μην αρέσουν σε όλους.

Enjoy…

  • Ξύπνα πιο νωρίς.

Είναι καλύτερο να ξυπνάς νωρίτερα από το να ξυπνάς ένα τέταρτο πριν φύγεις για δουλειά. Έχεις χρόνο να ετοιμαστείς σωστά, χωρίς άγχος και να πιείς τον καφέ σου ή να φας το πρωινό σου με ηρεμία.

  • Πρωινό.

Όπως προαναφέραμε και πάνω, πρωινό. Ναι, είναι σημαντικό και είναι κάτι που μας το λένε από μωρά παιδιά. Πρωινό, αλλά χωρίς περιττή ζάχαρη. Βάλε το μέλι και το φυστικοβούτυρο ή και το αμυγδαλοβούτυρο στη ζωή σου. Θα διαπιστώσεις ότι θα νιώσεις λίγο παραπάνω γεμάτο το στομάχι σου και χορτάτο. Ναι, μπορεί να βαριέσαι τη διαδικασία του να αλείφεις μια φέτα, αλλά δώσε μια ευκαιρία.

  • Άσκηση.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να γίνεται κάποια σωματική άσκηση το πρωί, πάρα μετά τις δουλειές μας και τη κούραση της ημέρας, αλλά και πάλι είναι προσωπική άποψη. Βάλε έστω μισή ώρα άσκηση, περπάτημα ή τρέξιμο. Χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου και τις αντοχές σου, όσο εσύ αντέχεις.

  • Νερό.

Φρόντισε όταν ξυπνάς, να πίνεις αμέσως ένα ποτήρι νερό. Έτσι, «ξυπνάς» τον οργανισμό σου και ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου.

  • Άσε το κινητό.

Μισή ώρα πριν κοιμηθείς και αν μπορείς και παραπάνω, άσε το κινητό στην άκρη. Βάλε τα ξυπνητήρια σου, απάντησέ στα τελευταία σου μηνύματα και κλείσε το ίντερνετ. Η ακτινοβολία που δέχεσαι πριν κοιμηθείς, επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου και το μυαλό σου καταναλώνει περιττή ενέργεια για να μπορεί να επεξεργαστεί πληροφορίες που εκείνη τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα, πραγματικά δε τις χρειάζεσαι. Αν θες να απασχολείσαι με κάτι πριν κοιμηθείς, για να νυστάξεις πιο γρήγορα, προτίμησε μουσική ή κάποιο περιοδικό (ναι, παλιομοδίτικο θα μου πεις, αλλά πιάνει).

Διαβάστε ακόμα: Ο Μηχανισμός του Γέλιου: Γιατί Γελάμε και Πώς Μπορούμε να Γελάμε Περισσότερο.

Είμαι η Ηλιάνα και αν κάτι ξέρω ότι θέλω να κάνω στη ζωή μου είναι να γράφω. Λατρεύω τα ταξίδια, τη μουσική, τα βιβλία (κλισέ) και σίγουρα κάποια στιγμή θα ζήσω σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Αγαπημένη συνήθεια Netflix και Friends. Μου αρέσει να παρατηρώ και να μιλάω με τους ανθρώπους γιατί έτσι μαθαίνω και εξελίσσομαι μέσα από αυτούς.